14 Mart 2011 Pazartesi

ölümcül aşı hataları

Kadar korkunç bir şey olur çoğu kişi aşı rutin ve gerekli--gibi davranın. Ancak o zaman onlar aşılama ile ciddi riskler ciddi tıbbi bir işlem olduğunu fark.

Güvenli bir şekilde aşılamak ve komplikasyonları önlemek için olası her önlemi almak senin veteriner güveniyorum. Güven de kurulmuş olduğundan emin olun. Dedikleri gibi: güven, ama doğrulayın.

Bir veteriner-meli yapmak asla bir ölümcül düzine aşı hatalar şunlardır:

1. Başarısız sormak için önceden vaccinating, bir köpeğin geçerli sağlık, yaş ve yaşam... ilgili ve köpek hiç kötü görüntüleri, yiyecek ya da uyuşturucu... tepki verdi ya da başka bir yerde Son ziyaretinizden beri aşısı oldu.
2. Tam riskleri ve yararları, olası advers reaksiyonlar, aşı etkinliği ve vaccinating alternatifleri açıklayan olmadan vaccinating.
3. Sizin açık izniniz olmadan vaccinating. (Arka oda sürpriz dikkat edin.)
4. Yetişkin köpekler her yıl ilk ve distemper vermek yıllar (hatta ömür boyu) dokunulmazlık parvovirus "olarak canlı virüs" çekirdek aşılar gibi yıllık aşı sadece gereksiz ama aynı zamanda tehlikeli olduğunu açıklayan ve olmadan vaccinating.
5. (Özellikle küçük köpekler için) olumsuz tepkiler bağlantılı ve genellikle aşılar Köpeğinizin sözleşme olası hastalıklar ve diğerleri için (gibi kedilerini) dahil, gereksiz malzemeler içeren uyarı olmadan çekim bir kombinasyonu ile uzmanların "tavsiye" listede vaccinating.
6. Belittling veya shaming bir atış ya da istekleri titer aşı yerine test ihtiyacını sorular bir müşteri.
7. Bir köpek vaccinating önce sonra veya cerrahi veya de-worming (veya diğer çekim kuduz aşısının 3 hafta içinde vererek).
8. A köpek kim hasta ya da stresli veya alerji, otoimmün hastalıklar, enfeksiyonlar vaccinating veya cilt sorunları. (Advers reaksiyonlar ve aşı başarısızlık dikkat edin.)
9. En fazla 2 ay sonra çekim olsa bile bir sağlık ya da davranış sorunu aşılama--bağlamak için başarısız.
10. Etkinliğinin düşük oranları ve yüksek oranda Leptospirosis, Bordetella ve Lyme) (gibi komplikasyonları olan aşılar ile acil, kanıtlanmış yerel ihtiyaç ve etkinliği olmadan ve olası riskleri hakkında tam açıklama vaccinating.
11. A köpek kim hasta ya da kötü çekim yerine geciktirmek veya aşı forgoing tepki vaccinating zaman bir Antihistaminik veriyor.
12. Veren köpekler şartlı onay (gibi yeni atış) "köpek gribi" acil, kanıtlanmış bir yerel ihtiyaç ve aşı henüz etkinliği ve güvenliği testleri tamamlanmış değil açıklayan olmadan altında bir aşı.

Bu ölümcül düzine aşı hata herhangi bir taahhütte bulunmadan senin veteriner tanık, ne yapmalıyım? Olumsuz bir tepki sonuçları otoimmün hastalığı, alerji, deri hastalıkları ve hatta ölüm içerdiğinden, demek, aşı güvenliği öncelikli yapan veteriner bulabilirsiniz. Bellek için Oniki hataları işlemek ve Köpeğinizin gerçekten ihtiyacı, çekim ve hangi o artık ihtiyaç--veya hiç ilk etapta gerekli olan öğrenin. Sonra güven ama yeni veteriner savunucusu, köpeğin sağlığı ve aşılama uzmanlık doğrulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ana sayfaya git yukari